Kava iš Vietnamo

Ar žinote, kad kava gali būti  ekologiška, sveikesnė, rankų darbo, stipri ir tuo pačiu lengvai geriama, išskirtinio aromato, ir kurios norisi išgerti daug? Skaitykite toliau ir sužinokite, kuo ypatinga yra kava iš Vietnamo.

Ką tikrai reikia žinoti

Kava iš Vietnamo malama kur kas stambiau nei įprasta kava. Paruošta, ji tarsi lengvesnė. Todėl kavos iš Vietnamo galite išgerti kur kas daugiau! Kava iš Vietnamo išsiskiria savo KVAPU. Nesvarbu, kurio gamintojo ir kurią rūšį bandysite, patalpą, kurioje ruošite kavą, užpildys stiprus šokolado, riešutų ir vaisių kvapų derinys. Maišydami skirtingas Trung Nguyên kavas, galite susikurti unikalią SAVO kavą! Ir ruošimas. Kavos iš Vietnamo ruošimas su FIN filtru pirmiausia geriausiai atskleidžia jos savybes. Be to tai smagus autentiškas ritualas...

Istorija

Kavos kultūrą į Vietnamą atvežė tuomečiai kolonistai prancūzai 1857 m. Nuo tada Vietnamas kaip Azijos kavos augintojas augo labai iš lėto. XX a. pradžioje nedideli kavos laukai pagaliau virto ištisomis plantacijomis. Vėliau nedėkingai susiklosčiusi šalies istorija sustabdė kavos auginimą ir gamybą. Tačiau po 1986 m. ūkio reformų auginami kavos kiekiai ėmė didėti. 1990 m. Vietnamas tapo antru pasaulio kavos gamintoju po Brazilijos. 2012 m. Vietnamas paskelbtas pasaulio kavos eksporto lyderiu!

Augintojai

Trung Nguyên kavos kompanija iš Đắk Lắk provincijos vadinama Vietnamo Starbucks'u :) Tai didžiausias Vietnamo kavos gamintojas. Trung Nguyên atsidavę Vietnamo kulinarinio paveldo kavos veislių augintojai ir perdirbėjai. Naudoja tik ekologiškus, aplinką tausojančius perdirbimo metodus.

Išskirtinumas

Pagrindinis Vietnamo kavos kiekis užauga centrinio Vietnamo aukštikalnėse. Šį regioną Europos mokslininkai, užsakyti Vietnamo kavos verslininkų, suskirstė į mikroklimato zonas. Šiuose skirtinguose regionuose atskirai auga Arabica, Robusta, Excelsa, Catimor rūšių kava ir tik Vietnamui būdinga Arabica SE.  Tokiu būdu atskirų rūšių savybės atsiskleidžia geriausiai. Vietnamietiškos kavos gamintojai maišo skirtingų rūšių kavą ir sukuria nepakartojamus skonius!

 

Kavos iš Vietnamo rūšys

 

CREATIVE 1. CULI ROBUSTA

Tai pirmoji Vietnamo kava. Tobulinta daugiau kaip šimtą metų. Tačiau XX a. pabaigoje Robusta rūšis buvo sugadinta dėl netinkamo masinio auginimo ir derliaus nuėmimo.  Trung Nguyên grąžino vietnamietišką Robusta į gurmanų labiausiai vertinamų kavos rūšių sąrašą. To priežastis – kelių derlių maišymas ir 100 dienų džiovinimas saulėje! Tokio skonio tonų negali pakartoti jokia fermentacijos būdu apdorota kava.

Ši Robusta kambarį užpildo ypatingu aromatu. Dėl ilgo brandinimo galima jausti šokolado prieskonį. Kartais galima išgirsti sakant, kad „tik Arabica yra tikra kava“. Taip gali sakyti tik visiškai neišmanantys apie kavos subtilybes. Tačiau ir jų nuomonę pakeičia  Trung Nguyên Culi Robusta.  Culi Robusta turi apie 40% daugiau kofeino nei daugelis Arabica rūšių. Ypač Robusta tinka tiems, kurie mėgsta kavą gerti su cukrumi ir balintą - tiesiog Culi Robusta skonio priedai neužmaskuoja.

 

CREATIVE 2. ROBUSTA ARABICA

Trung Nguyên Robusta Arabica – puikiausias derinys iš aukščiausios kokybės Arabica ir kulinarinio paveldo Robusta! Tai „visos dienos“ kava su vidutiniu kofeino kiekiu, ypač gerai subalansuotu skoniu. Ji tokia pat gera karšta ir šalta. Tai tarsi kavos rūšių maišymo standartas. Jei niekada neragavote kavos iš Vietnamo, siūlome pradėti nuo šios.

 

CREATIVE 3. ARABICA SE

Trung Nguyên Arabica SE yra viena iš labiausiai vertinamų „superior“ klasės Arabica rūšių. SE reiškia žvirblis. Žvirblio Arabica auginama išskirtinai tik Vietname ir išsiskiria švelniai rūgščiu ir puikiai subalansuotu skoniu. Jeigu jums nepatinka naujųjų „hibridinių“ Arabica skoniai, koreguoti saldymedžiu, citrina ar miežiais, ši Arabica leis mėgautis tikruoju senojo pasaulio Arabica skoniu! Arabica SE taip pat tinka visai dienai, skani ir šalta. Labai tinka prie desertų – jos neužgoš jūsų tiramisu skonis. Gamindami šaltą kavą  SE ruoškite ypač stiprią. Apskritai šios kavos neįmanoma paruošti per karčios. Ją galite ruošti net turkišku stiliumi.

 

CREATIVE 4. PREMIUM CULI

Ši kava yra gurmano svajonių maišyta kava! Trung Nguyên ją atrenka iš keturių skirtingų rūšių. Procesas reikalauja daug rūpestingumo ir tikslaus subalansavimo. Rezultatas - daugybė lojalių Vietnamo kavos mėgėjų. Premium Culi apima ypač daug skonių, šiek tiek kartoka, šiek tiek rūgštoka. Skonyje jaučiamos šokolado ir vanilės užuominos. Ji vertinama žmonių, kuriems patinka sodri kava. Jei mėgstate stiprią kavą, rinkitės dvigubą Premium Culi ir žygiuokite su užsidegimu! Labai tinka žiemą, kai oras šaltas. Tai ypač mėgstama rūšis restoranuose ar biuruose.

 

CREATIVE 5. CULI ARABICA

Tai pasaulinio lygio „peaberry“ pupelių maišyta kava. Culi Arabica labai mėgstama JAV. Taigi tai švelnesnio skonio kava. Švelnius tonus formuoja Vietnamo kulinarinio paveldo Arabica, gurmaniška Robusta ir Exelsa. Culi Arabica galima ruošti įvairiai. Tai gali būti ir pusryčių, ir popietės kava. Tinka visiems kavos aparatams ir tradiciniams ruošimo būdams.

 

Trung Nguyên GOURMET BLEND

Tai Trung Nguyên parduotuvių tinklo namų kava. Ji ir daugiausiai eksportuojama. Gaminama iš keturių rušių derinio: Arabica, Robusta, Chari (Excelsa) ir Catimor, kurios auginamos idealiomis sąlygomis Buôn Ma Thuột provincijos aukštikalnėse. Derinys yra neįtikėtinai kvapnus – sujungia prieskonių, šokolado ir vaisių kvapus.